• International Print Mail Art Project 2023

  Een jaarlijks project van stichting Grafein. Een Open Call waarin kunstenaars van over de hele wereld worden opgeroepen om mee te doen met een prent op briefkaartformaat (10×15 cm)


  https://www.grafein.nl/ipmap2023/
 • International Print Mail Art Project 2022

  Een jaarlijks project van stichting Grafein. Een Open Call waarin kunstenaars van over de hele wereld worden opgeroepen om mee te doen met een prent op briefkaartformaat (10×15 cm)


  https://www.grafein.nl/international-print-mail-art-project-2022/
 • Frans Dille Prijs 2018-2019

  Om de drie jaar wordt de Prijs Frans Dille uitgereikt, een prijs voor veelbelovend talent in de teken- en/of grafiekkunst. Een prijs voor studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs.

  De werken van de laureaten en een selectie van het werk van de overige deelnemers kan je komen bewonderen in een expo in het Museum Plantin-Moretus.

  De veelzijdige Frans Dille (1909-1999) was een gevierd graficus, tekenaar en aquarellist, en een inspirerend docent. Het grafisch werk van Frans Dille was te zien op tentoonstellingen in Gent, Antwerpen, New York, Milaan en Warschau. Zijn illustraties prijkten in talrijke dag-, week- en maandbladen. Frans Dille schonk bijna zijn gehele grafische oeuvre aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus.


  https://museumplantinmoretus.be/nl/activiteit/prijs-frans-dille-2021-2022
 • BIMPE X

  De Biennial International Miniature Print Exhibition (BIMPE) wordt elke twee jaar georganiseerd door New Leaf Editions in Vancouver, British Columbia.
  De tentoostelling reist naar vier verschillende locaties. Deze tentoonstelling is voor kleinschalige werken van maximaal 15x10 cm, en staat open voor afbeeldingen gemaakt met behulp van alle grafische technieken, van traditionele lijnets tot hedendaagse digitale processen.
  
  Ik deed mee aan de 10de editie 2018


  https://www.bimpe.com/bimpe-x-catalogue/